Skryt

För er som inte vill läsa skryt kan ni sluta läsa nu. Men ville bara berätta hur underbar o allmänt duktig min lilla nu typ 9mån svartvita är! Gick morgonpromenad tidigt imorse och hittade inte rätt halsband så han fick gå lös, och går faktiskt helt okej bredvid sidan med bara några enstaka påminnelser. Och då går vi ändå genom kvarter fram o tillbaka på vägen till våran lilla dunge och cykelvägar där vi morgonrastar:)
Han är inte som någon av dom andra hundarna jag haft, men han har små delar som jag känner igen från Zacke.

Han liknar Zolo på många sätt oxå, med spring i benen och en extrem lyhördhet. Men utan stress o fixeringar. Zolo hade varit en underbar hund om han inte hade haft en så... Jag vill Inte säga hemsk.. Men...opassande uppväxt. Sparka boll och springa lös på en stor gård utan uppgift funkar på en Labrador , men på en BC blir det bara stress och fixeringar som sätter sig ända in o benmärgen.


Jackpot är ännu ganska grön på träningsfronten. Utan att kännas understimulerad och ouppfostrad. Han har fått mogna och faktiskt få en relativt bra allmänthyfs. Dessutom känner jag mig mycket nöjd med vårat samspel nu. Tänkte starta upp träningen på allvar nu. Planerat och strukturerat. Jag vet att momentinlärning kan vi lösa fort om bara resten finns där, och de gör det nog nu!

Han är verkligen en hund jag tror kan bli bra, hans positiva sidor är verkligen dominerande.
Bästa svartvit!! :)


Oväntat

Nu kommer jag för en gångs skull skriva något politiskt i denna blogg, det kan vi första och sista gången, de kan bara framtiden utvisa.

Ämnet för dagen är SNUS

För er som har missat det så håller EUs topp politiker på att försöka få till ett snusförbud i hela EU. Eller rättare sagt , dom vill förbjuda snus med smaker, snuset ska vara si o så mycket ren tobak i osv. Av våra hundratals märken o sorter o Sverige nu så kommer bara en handfull sorter klara kraven.
Detta innebär dessutom slutet för dels vårt fina gotländska snus, men även Catch, General, Rape osv med flera hundra års tradition.

Jag tycker , från hela mitt hjärta , att det finns såååå mycket viktigare saker våra högbetalda EU politiker kunde ägna sig åt bättre saker. Jobbbrist, hemlösa, fattigdom, klasskillnader och massvis av fler punkter . Varför inte sätta hårdhandskarna på och stoppa knarket ?

Att det dessutom framkommit att mutor har använts och att dom faktiskt bryter mot undantagstillståndet Sverige fick(och krävde) när vi gick med i EU gör inte saken ett dugg bättre!!

Jag vet Ingen, verkligen Ingen Som mår dåligt av en annans människas snusande.
Däremot vet jag att massvis av barn bor med föräldrar med alkoholmissbruk eller knarkmissbruk. Sånna saker förstör familjer, kostar samhället pengar(hur många knarkare eller alkoholister vet ni som inte går på soc bidrag?)

Att sedan snuset o annan tobak beskattas högt och faktiskt drar in massor av pengar till statskassan är det ingen som vill nämna. Att EU kostar oss mer pengar än det ger tillbaka varje år talas det inte heller högt om.
Nej jag tycker alla ska skriva på upproret om att vi vill behålla vårt svenska snus som det är.

Punkt slut.


Vinterland

Snön kom med besked. Skrapa rutor och skotta hör nu till vardagen. Helt okej sålänge man inte har bråttom iväg, då suger det.

Får väl försöka sammanfatta i någorlunda rätt ordning.
Jobbat mycket, Oskar har jobbat ännu mer och sen sista delarna på instruktörsutbildning.
Det blev tillsammans alldeles för mycket och i onsdagskväll hade jag jobbig huvudvärk. Gick o la mig och kändes bättre på tors morgon så gick iväg till jobbet.. Jobbade väl en halvtimme innan huvudvärken var tillbaka, kände mig lite yr och såg suddigt. Hemskickad o skulle försöka sova bort det men hamnar hemma på badrumsgolvet med en huvudvärk utan dess like som till och med fick mig att spy flera gånger. Ringer brorsan som kommer o håller mig sällskap. ringer mamma igen o efter nån timme med rådfrågning hos sjukvårdsupplysningen blir vi skickade till akuten. Efter tusen prover o en minskande huvudvärk (min pappa har haft en stroke som ung) så konstaterade dom att de var ett sjuttijävla migränanfall pga stress. Har aldrig haft migrän o vill aldrig mer ha det så nu blir det vila o sänka tempot på alla fronter ett tag. Låg hemma hela fredagen me Max på dagis för att sova. Har aldrig varit så trött i kroppen som den dan.!!

På lördagen kändes de helt okej så tog mig ut på klubben för att redovisa o få examen på instruktörsutbildningen och det gick bra så med en liten komplettering(missat en liten del pga jobb) i vår så är allt klart o kan nu titulera mig instruktör. Skönt :)

Personalfest på lördag kväll, trevligt.
Kollade lydnad på klubben på söndagen med Max , oxå trevligt.

Och ikväll blir det jobb.. Försökt vila idag men de gick Inge bra, allt krånglade o sov 15 min totalt.. Idiotskitgrejer.


RSS 2.0