Blinka lilla...

Lilla stjärnan min. Jaa alltså, jag är sjukt nöjd me mina lilla valp. Han är underbar på alla sätt. Han blir hela 17v på söndag. Så nu ska jag börja jobba lite systematiskt och smart med vissa moment.

Med fyra månader som passerat men 6 mån kvar tills han fååår starta lydnad känns det helt okej. På ett halvår kan vi nog få ordning på klass 1. Men ska försöka va smart och lägga mycket krut på dom momenten som följer med i flera klasser. Noga och rätt från början utan att tjata tror jag funkar bra. Vi har testat på lite shaping, men tycker det är svårt att inte använda hjälper alls, så vi testar oss fram lite.
Huvudsaken är att vi har kul ihop.

Väntar på en trave böcker jag beställt. Sjukt träningssugen.
Men nu ska jag sova, sen försöka lägga spår tidigt imorrn .


En bra helg

Midsommaren kom och försvann. Regnet öser ner idag och gjort sen igår. Men vad gör väl det när helgen varit grym:) Hanna och Teja har varit här och vi har gjort en hel del grejer me hundarna , men även lite annat.
Bland annat spårat med Carita, badat hundarna, lite lydnad, Teja fick testa lite budföring, varit på Jackpots valpkurs, och sen en hel del promenader.
Fira midsommar gjorde vi med god mat och dryck och lite sällskapsspel. På lördagen kom Frida och Jonas hit för lite grillning och ännu mer sällskapsspel.

Ja lite av varje har vi hunnit med och det är så härligt att få umgås lite med hundiga vänner och ha utbyte av träningen, man ser småsaker, som man själv lätt missar och så, kan prata och disskutera på samma nivå.

Nu ska jag ta ett ryck och diska av efter helgen så ordningen är återställd.
Måste väl tillägga att fröken MonsterSchäfer faktiskt kommit en bit med träningen, inte klar än, men tydliga framsteg på flera punkter. Så snart kan hon få heta bara schäfer, inte MonsterSchäfer .

Måste även säga att jag är sjukt glad och nöjd med valet av min lilla ullboll som visar så mycket bra sidor som jag "bara" behöver underhålla.. Har förhoppningsvis lärt mig en del av andras "misstag" eller brister nu när era hundar börjar bli unghundar, och kan gå in och jobba med svagheter tidigt. Han är iaf grym :) Bästa lilla svartvit!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3503661/images/2012/pic_207252046.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3503661/images/2012/pic_207252046.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3503661/images/2012/pic_207252046.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3503661/images/2012/pic_207252046.jpg" class="image">


Leka


Badkruka


Tiden springer

Hej o hå, fullt upp har det varit och blir så irriterad på blogg appen på iPhone som ALLTID krånglar när man vill lägga upp bilder. Sen sist jag skrev har jag haft min bästa tallkotte Anna och bus bonus här en helg, börjat jobba (massor!), hjälpt till lite på en spårkurs, mm mm.. Fullt upp både med och utan hundarna.

Sitter just nu och nattar Max som börjat sova i eget rum. Min stora kille :) Han mår förövrigt finfint och verkar Allmänt nöjd med att vara hemma med sin pappa på dagarna:)

Lilla Jackpot som nu är en långbent filur mår bra även han, kliar sig mycket mindre sen vi bytte hans mat. Vi har påbörjat lite småsaker. En början till fotingångar, sitt stanna kvar och lite sånt smått. Han må vara lite vild mellan varven men urgo hund på många sätt!
Ska nu försöka komma igång med lite spårande, tycker de kan va en lämplig aktivitet att jobba med nu. Både bra aktivering och inte slitsamt kroppsligt på en liten valpspoling:)

Ska sätta mig och beställa hem halsband mm till Lillplutt som nu växt så han ska få sig ett lite bredare och tuffare halsband i nån fin färg.
Ska se om de finns några kronor över till roliga hundböcker kanske :) har några jag länge suktat efter!

Men nu sover lilleman så jag ska gå ner och internetshoppa lite :)

Just ja, imorrn kommer Hanna panna hit!!ska bli så skoj!!


Torsdagsträning

Spenderat två timmar på bk ikväll lite spontant. Kul att mingla och passivtetsträna när det är saker som
Jag tycker är roligt att se på. Dessutom är min lilla Jackpot helt underbar att ha med sig! Började med promenad i skogen me två pumisar. Han håller sig nära mig men är nyfiken och lagom på på främmande hundar. Hanen ville inte leka o J var tydlig med att hålla avstånd, medans tiken hela tiden ville busa
Men ganska vilt så han lekte lite, vänder till mig o sen leka lite till. Som en jojo :) sen satt vi och tittade på alla duktiga hundar och ägare. Med lite korv som
Avledning och klappa o gosa i knät så sköter han sig exemplariskt! Han har även fått hälsa på massa hundfolk och blivit bjuden på godis. Kändes bra för kommande hantering. Han är inte rädd men lite fjäskig och inte speciellt intresserad av främmande folk, men nu har han iaf fått många bra hälsningar med klokt folk.


Imorgon kommer Anna hit:) så skruvat ihop nya sängen och fixat o trixat massor. Så nu hoppas jag hon sort bra där och vill komma till lyxsviten ofta framöver :):) Åhh nu blev jag sugen på att bo på hotell!!

Aja hög tid för sängen! Städa imorrn fm sen jobba em och skynda hem o leka
Me Anna :):) Godnatt !


Plutthunden

Blir så irriterad på att det inte går att lägga upp bilder vissa dagar från iphonen... Vi lever och mår bra iaf. Den lilla svartvita har just nu ett öra upp och ett ner. Min lilla Sötnos.
Även Max växer, fyra tänder är igenom men dom uppe är bara halvvägs framme :) busungen
Nu ska jag mumsa rabarberpaj och jordgubbar:)


Brum


RSS 2.0