På spåret

Idag har vi testat att spåra för första gången. Två korta spår hade jag gått ut, ett med leksak som avslut och ett med godis som avslut. Inget godis utlagt i spåret utan bara Min doft. Gick fram med honom i kopplet och såg att strax innan min "Start" började han sniffa betydligt mer än innan, han sicksackade och gick lite bredvid vid första spåret(lite lite vind Snett bakifrån så helt förståeligt ) men vi tog oss igenom och jag gick bara med bakom så han fick styra helt själv, dock missade han leksaken i slutet då han gick lite bredvid så jag petade på den så han såg den och så kampade vi lite medans jag ledde bort honom från spåret för att slippa bakspår tillbaka.

Även andra spåret så gick han rakt fram och luktade innan min "start". Låter honom bara gå på och även här sicksackar han i stora bågar över spåret men går på åt rätt håll så låter honom gå på och han hittar avslutet själv och smaskar godis för fullt :) här var vinden rakt i ryggen på oss.
Båda spåren var nog runt 20m.

Eftersom jag inte sett så mycket aktiv näsa valde jag att börja väldigt lätt och i lätt terräng (gräs med några små granar och buskar runt om.) Näsan var ju inte i backen hela tiden men man såg att han luktade på ett helt annat vis än på promenad:)

Men nu har jag iaf sätt lite hur han tänker och har något att börja med och utveckla:)
Under tiden gjorde Oskar ett lite spontant uppletande;bilnycklar samt hans korthållargrej i plåt. Gick fin-fint:) sitter till och med tyst okopplad och väntar medans Oskar går ut och trampar ut en slarvig ruta och lägger föremål.

Kanske skulle bli en brukshunden av pipLabradoren trots allt?
Hihi ser fram emot att jobba med min lilla svartvita. Vill ha honom sådär allround som Zacke att man kunde göra allt
Möjligt och han alltid försöker. Men denna gång kanske lite
Mer inriktat mot tävling i vissa grenar. Har ju fått för mig att iaf första klasserna i brukset inte behöver vara allt för svårt om man ändå jobbar med lydnaden och bara är lite noggrann med spåret från början borde det gå. Sen tror jag inte att jag kommer tävla i elitspår på någe vis men appellen och kanske till och med lägre klass borde inte va orimligt i framtiden.

Mitt största intresse är ju lydnaden och agilityn men tror att hunden mår bra av att få jobba lite med näsan och lugna aktiviteter oxå, tror spåret är ett bra komplement. Dessutom är det ju ingen agility träning första året ändå...

Nej nu ska jag hoppa i duschen sen ut och njuta i solen:) med min lediga sambo(iaf förmiddagen).


Kommentarer
Postat av: Hanna

Först måste jag säga att jag gillar att du bloggar igen! Sen ska höja pekfingret och tala om för dig att ditt spårintresse kommer öka efter varje spår du gått!! ;)

2012-05-19 @ 09:01:35
URL: http://hijateja.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0