Oordning

Hade tydligen ett inlägg liggandes i iPhonen som inte blivit publicerat, därav oordningen på inläggen , ber om
Ursäkt.
Idag är vår lilla tvåbening sjuk, eller har ju varit förkyld i en evighet men fått gå på dagis ändå då han har varit pigg oh feberfri. Men nu var han riktigt hostig o klängig så Oskar har vabbat på fm idag medans jag jobbat. Eftersom jag bara jobbar till lunch så åkte Oskar iväg på em och jobbade. Det är faktiskt så modernt att man kan va föräldraledig/vabba hela, halva eller fjärdedelsdagar. Så man inte tappar så mycket inkomst.

Igår medans Max var på dagis passade jag på att åka i skogen med hundarna efter jobbet, mötte upp Frida och la varsitt spår till hundarna. Passade på att träna lite lydnad medans de låg till sig. Måste verkligen börja lägga upp en plan för lydnadsträningen, har svårt att hitta motivation och komma framåt, står o tragglar och utnyttjar långt ifrån hela hundens potential.
Men nu väntar matlagning och kvällssysslor. Och imorgon ännu ett möte om de för******** bygglovet. Hoppas de kan bli klart nu så klumpen i magen kan få släppa .
Godkväll!!


Nya äventyr

Halloj på er, kul att det är några läsare fast jag knappt skrivit något nu. I eftermiddag ska jag och Jackpot iväg på rallylydnadskurs. Första gången av 5. Hoppas det blir roligt.

Har svårt att hinna med nån rolig kurs med jackpot nu i höst så kände att detta blev en bra aktivering även om det inte är en gren jag tänker satsa helhjärtat på i dagsläget. Men träna upp samarbete och följsamhet kan ju aldrig vara fel!

Min mamma är snäll och kommer och sitter hemma hos oss medans Max sover och jag åker på kurs.

Bjuder på två bilder på finaste lillkillen

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3503661/images/2012/pic_50879f3f9606ee35504db933.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3503661/images/2012/pic_50879f3f9606ee35504db933.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3503661/images/2012/pic_50879f3f9606ee35504db933.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3503661/images/2012/pic_50879f3f9606ee35504db933.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3503661/images/2012/pic_508feffe9606ee549d5bb241.jpg" class="image">


RallyLydnadsKurs

Halloj igen.
I onsdags påbörjade jag och Jackpot vår nya grej, Rallylydnad. 
Det var... intressant.. och lite fjantigt...Förlåt, men de kändes så. 
Nybörjarklassen, som denna kurs är inriktad på är väldigt enkla övningar som i slutändan bara handlar om samarbete och kommunikation. Bra saker att jobba på, men att det är en tävlingsform känns lite flummigt. 
Vi ska iaf kämpa och jobba på så vi klarar hela banor i slutet av denna fem veckorsperiod. 
Jackpot sköter sig relativt bra i grupp, ända tills dom andra börjar leka med varandra/hoppa på sina förare och sånna saker. Då måste han göra ett försök att sticka dit, eller gnälla/småskälla lite på dom. 
Men med korv i min ficka är jag största delen av tiden hans allt ändå.  I slutet av 1 ½ timme ¨på plan¨ var dock hans lilla hjärna överkokt och kontakten var långt borta. Jag valde att gå åt sidan och göra några små saker han kan innan vi gick av planen och han fick vila i bilen sista minuterna. 
Jag är ganska övertygad om att han var trött efter en intensiv träningsstund för honom.
Märkte även dagen efter när jag skulle pröva övningarna hemma att sitta på kommando vid min vänstersida (typ i en halt) var svårt o han såg ut som ett frågetecken. Så det var en liten (delvis med flit gjord) miss i träningen. 
Jag har medvetet jobbat mycket med raka fina ingångar, i olika vinklar, men i själva fotgåendet valt att belöna ¨in action¨ , alltså belönat när han går vid sidan istället för att belöna halter. Jag vill ha en större förväntan på att gå och hålla position än att sätta sig så fort min fart sänks. (hatar hundar som halvsätter sig så fort man saktar ner i svängar/långsam march osv) 
 
Så denna vecka ska vi jobba dels med det, men även försöka träna mer runt hundar och störningar, så det bara blir bakgrundsljud och inget vi lägger energi på, varken Jackpot eller Jag.
 
Utöver det ska Dunder få massage nu i några veckor då han varit stel, och nu i måndags när jag  var iväg med honom till massören/massösen(eller va de heter när de är en tjej?) så var han mer stel än tidigare, så nu blir det fokus på att mjuka upp rygg och bakben. Han ska bland annat få gå på högersida på koppelpromenader och bli stretchad/masserad några gånger i veckan på hemmaplan. 
 
Men nu väntar sängen! Imorgon är det ääääntligen dags för MIN sovmorgon efter en tids dålig sömn känns det Guld värt! 
 
Så försök inte väcka mig! (fast har ju ljudet av som vanligt nattetid, så ni kan ju alltid försöka) 
 

Godnatt på er!

 

Tiden går

7månader gammal svartvit bushund. Snart 17 månader tvåbent busunge.

Ni kan ju gissa att det är lite fullt upp.

Har sen sist hunnit med ett spårläger på Fårö, och en hundhelg i Kilsbergen/Ånnaboda.

På Fårö var hela familjen med, dock bara jag och jackpot som deltog i hunderierna.

Till ånnaboda åkte Jag o jackpot med Frida o hennes boxer Bruno. Träffa massa gammalt Forshaga folk o träna hund i djuuuupa skogar:)

Utöver det håller jag och en tjej från klubben vår första egna kurs. Kul och lärorikt, vi har fått ett riktigt duktigt och trevligt gäng kursdeltagare! Det är egentligen en allmänlydnadskurs , men nu när halva kursen gått ska vi tjuvstarta med lite grejer från lydnadsettan så det inte blir för tjatigt och tråkigt. Dessutom har fikastunderna blivit riktigt bra diskussioner. Igår fick vi massor av beröm och Ojj vad glad man blir när kursdeltagare och "gamla" instruktörer säger att det går bra, ser positivt och trevligt ut, och dom utvecklas massor.


Men nu ska Max och jag ha morgonmys innan han ska på dagis !


RSS 2.0